fbpx
Korvakorut

Kevät on täällä

Vai onko sittenkaan? Tosin kevätpäiväntasaus on ohitettu ja huhtikuu on jo ihan nurkan takana. Lunta vaan tupruttaa kuitenkin harva se päivä. Hanget on ainakin tässä omalla pihallani vielä ihan liian korkeat. Silti menemme vauhdilla kevättä ja valoisaa aikaa kohti. Toivottavasti myös sinä saat uutta voimaa ja energiaa kevään valon myötä.

Keltainen on valon väri

Valosta tulee mieleen värit, joilla on usein paljon enemmän merkitystä jokapäiväiseen elämään, kuin osaa heti arvatakaan.

Väreissä on paljon kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä, mutta joillakin väreillä on ihan tutkittuja vaikutuksia. Värit vaikuttavat viihtyvyyteen, mielialaan ja tuntemuksiin.

Kevääseen ja valoon – ja toki myös lähestyvään pääsiäiseen – liittyen tulee ensimmäksi mieleen keltainen. Se on väreistä kirkkain ja valovoimaisin. Se näyttää loistavalta, laajenevalta ja kohti tulevalta. Pieninä läikkinä se kuvastaa iloa ja myös tuottaa sitä. Keltaisella on todettu myös masennustiloja torjuvaa vaikutusta ja sen sanotaan helpottavan ihmisten keskinäistä yhteydenottoa.* Vaikuttavaa, eikö vaan?

Värien ja ihmisen välinen vuorovaikutus

Värien avulla ihminen ilmaisee sekä hetkellisiä tunteitaan että syvällisiä luonteenpiirteitään. Ja kuten jo mainittu, niin värit vaikuttavat myös viihtyvyyteen, mielialaan ja tuntemuksiin monin tavoin. Esimerkiksi vaaleansininen rinnastuu taivaaseen, vihreä metsään ja niittyihin, keltainen päivänpaisteeseen ja punainen tuleen. Vaaleansininen koetaan siis avaran vapauttavana ja punainen lämmittävänä tai ahdistavan polttavana. Läntisessa kulttuurissa musta liitetään usein suruun ja kuolemaan, kun taas kaukaisessa idässä kuoleman väri on valkoinen.*

*Seppo Rihlama: Värioppi

Uusia värinimiä

Joskus on hauska seurata miten värisävyjä nimetään. Vihreä ei ole enää pelkkä vihreä, vaan se on vaikkapa oliivi. Samoin ruskea on hiekka tai herkkusieni ja punainen on tomaatti tai freesia. Toki nämä kuvastavat sävyjä, mutta paljon käytetään luonnosta saatavien tuotteiden nimiä myös väreinä.

Kuvassa uusien kevätkorvisten aihioita. Korut ovat myynnissä verkkokaupassani. Pääset sinne allaolevan linkin kautta.

Scroll to Top