fbpx
Höyhentaulu

Tiedätkö mistä enkeli-sana tulee?

Enkeli tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa viestintuojaa, sanansaattajaa. Monissa uskonnoissa enkelit ovatkin sanansaattajia. Enkeleillä on myös muita tehtäviä, kuten vaikkapa lohduttaa surevia. Kirkon tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista pitää enkeleiden olemassaoloa ainakin todennäköisenä. Enkelikäsitykset ovat hyvin moninaisia ja kokemukset eri ihmisillä ovat hyvinkin erilaisia.

Väitöskirjatutkija Elisa Mikkola Helsingin yliopistosta on tutkinut suomalaista enkelihenkisyyttä. Hänen mukaansa enkeleissä etenkin naisia kutsuvat ja viehättävät tuki, turva, ystävyys, apu, myönteisyys, ilo ja lumo.

Enkelit ovat meille tuttuja suojelusenkelitaulusta ja joulukoristeista, mutta ne ovat osa myös uudempaa kuvastoa ja populaarikulttuuria: niiltä pyydetään apua enkelikorttien tai enkeliterapeuttien avulla, enkelitee auttaa rauhoittumaan, ja Victoria’s Secret -malleilla on enkelisiivet. Enkelit ovat monitaitoisia, ne ylittävät vaivatta rajat perinteisen ja uudemman henkisyyden välillä.  (Elisa Mikkola, 2019)

Mikkola kiinnostui enkelihenkisyydestä vuosikymmen sitten, jolloin hän osallistui osana opintojaan irlantilaisen mystikon ja enkelinäkijän Lorna Byrnen tilaisuuteen.

Seuraavaksi aion perehtyä hieman tarkemmin tuohon Lorna Byrnen enkelimaailmaan.

Höyhentaulu
Viime aikoina olen maalannut paljon höyhentauluja. Moni kokee höyhenen viestiksi tai merkiksi. Ehkä alitajuntani jotain näillä viestittää, vaan vielä en ole osannut tulkita asiaa tarkemmin. Koetko itse vaikkapa maasta löytyvän höyhenen viestiksi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *