Hyvän mielen vaikutukset: Miten positiivisuus edistää terveyttä ja hyvinvointia

Hyvän mielen vaikutukset: Miten positiivisuus edistää terveyttä ja hyvinvointia

Positiivisuuden voima ulottuu kauas pelkän mielialan kohottamisen yli. Tutkimukset osoittavat, että hyvä mieli ja positiiviset ajatukset voivat vaikuttaa merkittävästi sekä fyysiseen että henkiseen terveyteemme. Lue lisää siitä, kuinka pienetkin annokset positiivisuutta voivat tehdä suuria ihmeitä hyvinvoinnillemme.

Hyvän mielen terveysvaikutukset: Positiivisen ajattelun voima

Positiivisuudella on syvällisiä vaikutuksia terveyteemme ja tutkimukset ovat osoittaneet sen moninaiset hyödyt. Positiiviset ajatukset voivat vähentää stressihormonien määrää elimistössämme, mikä puolestaan vähentää stressin aiheuttamia negatiivisia terveysvaikutuksia, kuten korkeaa verenpainetta ja heikentynyttä immuunijärjestelmää. Lisäksi positiivinen mieli voi parantaa unen laatua ja vähentää unettomuutta, mikä on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Mankan mukaan positiivisuus toimii puskurina vastoinkäymisissä. Hän toteaa, että myönteiset tunteet avaavat portin uusiin ajatuksiin ja tekoihin. Ne rakentavat voimavaroja, jolloin ihminen pystyy tukemaan muita ja kehittämään taitojaan Tämä vie parempaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Hyvän mielen sosiaaliset vaikutukset: Yhteys positiivisuuden ja sosiaalisen hyvinvoinnin välillä

Positiivisella asenteella on myös suuri rooli sosiaalisissa suhteissa. Ihmiset, jotka ovat positiivisempia, ovat yleensä sosiaalisesti aktiivisempia ja luovat vahvempia ja syvempiä ihmissuhteita. Lisäksi positiivinen asenne voi lisätä empatiaa ja yhteistyöhalua, mikä edistää myönteistä vuorovaikutusta muiden kanssa.

Totuushan on, että negatiivisuus tarttuu ihmisestä toiseen salamannopeasti ja automaattiseti. Negatiiviset tunteet ovat vahvempia kuin positiiviset. Tarvitsemme paljon enemmän myönteisiä kokemuksia kumotaksemme yhden kielteisen. Tämän toteaa myös dosetti Manka.

Itselleni positiivisuus on aina ollut elämän kantava voima ja pidän tärkeänä näiden hyvien ja iloisten asioiden levittämistä. Siksi olen perustanut Facebookiin Hyvän mielen klubin, jossa tarkoituksena on jakaa hyvää mieltä ryhmän jäsenten kesken. 

Ympärillämme on tänä päivänä ihan liian paljon ikäviä ja murheellisia asioita ja tapahtumia, joihin emme voi vaikuttaa. Siksi kaikenlainen ilo ja hyvien hetkien korostaminen on tarpeen.

Liity Hyvän mielen klubiin tästä.

Ruskeasävyinen enkeli selin kehyksissä seinällä | Kaikkea Kaunista

Yhteenveto

Positiivisuuden voima ulottuu kauas pelkän hymyn tuomasta hetkellisestä ilosta. Hyvä mieli ja positiiviset ajatukset voivat edistää sekä fyysistä että henkistä terveyttämme, parantaa unen laatua ja vahvistaa sosiaalisia suhteitamme. Pienilläkin teoilla ja ajatuksilla voimme vaikuttaa merkittävästi omaan hyvinvointiimme ja ympärillämme olevien ihmisten hyvinvointiin.

Tee pieni positiivisuuden teko tänään

Jaa hymy, kiitä läheistäsi tai pidä hetki kiitollisuusharjoitusta. Pienet teot voivat tehdä suuria ihmeitä hyvinvoinnillesi ja ympärilläsi oleville ihmisille.

Ja jos haluat tuoda enemmän positiivisuutta arkeesi, tutustu hyvän mielen tuotteisiini, kuten enkelitauluihin, muistikirjoihin ja enkelikortteihin, jotka inspiroivat ja ilahduttavat päivääsi.

Tutustu hyvän mielen tuotteisiin tästä ja levitä hyvää mieltä ympärillesi!

 

Takaisin blogiin