Tarina

Tarja tässä hei!

Olen aina halunnut tehdä kaikkea kaunista. Koulussa tykkäsin kuviksesta vaikka jo silloin olin kovin kriittinen itselleni. Vanhempani ovat olleet mainosalan yrittäjiä ja varmaankin sitä kautta on kiinnostus visuaalisuuteen ja luovuuteen herännyt. Äitini oli hyvä piirtämään ja isälläni on vahva luovuuden taito. Markkinoinnin opintojen myötä päädyin pankkiin töihin ja työskentelin OP-markkinoinnin parissa 37 vuoden ajan. Maaliskuussa 2024 siirryin kokonaan unelmani pariin; tuottamaan iloa ja hyvää mieltä taiteen ja visuaalisuuden keinoin.

Ensimmäinen maalaus

Ihan ensimmäinen maalaukseni syntyi ollessani noin 15-vuotias. Yritin maalata kuvaa isovanhempieni talosta. Sain hankittua muutamia öljyvärejä, joilla kadun varrella istuessani ja taloa silmäillessäni yritin saada silmissäni olevaa näkymää paperille. Materiaalit eivät olleet erityisen hyviä, mutta se öljyvärin tuoksu lumosi. Luulin pitkään, että teos on kokonaan kadonnut jonnekin, vaan jokin aika sitten löysin sen. Ei kovin kummoinen, mutta kuitenkin se on se ensimmäinen. Öljyvärin tuoksu on edelleen lumoava, vaikka maalaankin useimmiten akryyliväreillä.

Tarja Lahti istuu sängyllä tyyny sylissään | Kaikkea Kaunista

Ensimmäinen enkelitaulu

Piirtäminen ja maalaaminen ovat kulkeneet mukanani aina. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Ensimmäisen enkelitauluni maalasin vuonna 2007 äidilleni ja vein sen hänelle joululahjaksi sairaalaan. Taulu oli hänelle kovin tärkeä ja hän selvästi sai siitä voimaa ja energiaa. Taululla oli erityinen merkitys tietyssä hetkessä, josta hän sillä kertaa selviytyi. Myöhemmin hän kuitenkin lähti enkelten matkaan. Taulu on nimeltään Toivon tähti ja käytin mallina joulukorttia. Siitä asti enkelit ovat kulkeneet tauluissani.

Pieni enkeli katselemassa kynttilää tähden alla | Kaikkea Kaunista

Muutakin kaikkea kaunista

Taulujen lisäksi olen tehnyt muutakin – ainakin omasta mielestäni – kaunista. Mm. kortteja, laukkuja, kukkaroita ja vaatteita. Yritykseni nimi, kuinkas muutenkaan, on Kaikkea Kaunista. Tällä hetkellä teen pääosin tauluja. Aiheina useimmiten on enkeleitä, höyheniä tai tuulessa huojuvia hahtuvia. Tosin pieniä sukkia ja tumppuja pitää myös tehdä, koska saan olla kolmen pienen pojan ja kahden pienen tytön mummi.

 Enkelikorttipakan kortteja | Kaikkea Kaunista

Enkelikorttipakka syntyy yhteistyöllä

Pitkään mietin, että olisi hienoa yhdistää kuviini tekstejä. En vaan osaa kirjoittaa sellaisia. Sitten löysin henkilön, joka osaa kirjoittaa ja hän oli haaveillut omasta enkelikorttipakasta. Niinpä yhdistimme voimamme ja suunnittelimme korttipakan, jossa on kuvia maalaamistani tauluista ja hänen kirjoittamiaan tekstejä, enkelin kuiskauksia. Pakkoja on myynnissä verkkokaupassani. Sieltä löydät myös muun muassa seinäkalenterin, postikortteja, koruja ja enkelikantisia muistikirjoja.

Hyvän mielen enkelit ohjaavat lempeästi ja auttavat oman sydämen äänen kuuntelussa. Enkeleitä voi nähdä tai kokea monella tavalla - vaikkapa tauluissa, joilla myös lisäät kotisi viihtyisyyttä. Myös muilla hyvän mielen asioilla haluan välittää hyvää fiilistä elämääsi.

 Ruskeasävyinen enkelitaulu seinällä nojatuolin vieressä | Kaikkea Kaunista

Tärkeät arvot

Tärkeitä arvojani ovat visuaalisuus, kauneus, hyvä mieli ja positiivinen ajattelu. Näiden pohjalta on syntynyt kaikkea kaunista -kokonaisuus, jolla haluan tuottaa hyvää mieltä myös sinulle jokaiseen päivääsi. 

Koko maailmaa et voi parantaa tai muuttaa. Omaa maailmaasi voit.

-Tarja Lahti-